Wordpress Temaları

[Wordpress Temaları][bleft]

Blogger

[Blogger Tema][twocolumns]

BLOGGER EKLENTİLERİ

[Blogger Eklentileri][bsummary]

WP EKLENTİLERİ

[wp eklentiler][grids]
BEDAVA TÜRKÇE SCRİPT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

En iyi wordpress seo eklentileri

WordPress altyapısını kullanan sitelerin kesinlikle kullanması gereken Seo eklentilerini listelemeye çalıştım, umarım faydasını görürsünüz. Dünyadaki en iyi 100 blog sitenin %48’i WordPress kullanıyor. Aslında araştırmalara göre 2012 senesinde toplam sitelerin sayısı 634 milyon’du, 60 milyonu da WordPress tabanlıydı. Böyle çok sayıda bloglarla yarışmak herhalde kolay olmasa gerek. Bu yüzden özgün içerik yayınlarken hem kullanıcılara hem de arama motorlarına uygun şekilde hazırladığınızdan emin olun. İçeriğiniz SEO’ya uygun değilse trafik de elde edemezsiniz.
Neyse ki, blog yazılarınızı optimize etmek için çok sayıda WordPress eklentileri bulunmaktadır.
wordpress seo
Google’ın webmaster rehber kılavuzlarındaki en önemli tavsiyelerinden biri de özgün ve kaliteli içerik hazırlamaktır. Aynı zamanda sitenizin tasarımı da önemli faktörlerdendir. Eğer sitenizi güzelce tasarımlarını hallettiyseniz, o zaman içerikleriniz de SEO’ya uygun olması gerekmektedir. Aşağıda en çok kullanılan ve tavsiye edilen eklentiler mevcuttur, fakat meta ayarlarınızı düzenleyen eklentilerin sadece birini kullanın, aksi taktirde meta anahtar kelimeleriniz, meta açıklamalarınız, başlıklarınız tekrarlanacaktır.

Aşağıda en iyi WordPress SEO Eklentileri listelenmiştir:

1. WordPress SEO by Yoast
WordPress SEO by Yoast
En iyi SEO eklentilerini dikkate alacak olursak, WordPress SEO by Yoast teknik optimizasyon yönleriyle yardım dikkat çekerek, özellikleri geniş bir yelpaze sunmaktadır, aynı zamanda kaliteli içerik oluşturmanıza da yardımcı olmaktadır. Bu eklentinin en önemli özellikleri şunlardır: sayfa analizi, otomatik olarak meta etiketleri optimize etme ve ekleme, link öğeleri, XML site haritaları, RSS optimizasyon, .htaccess ve robots.txt dosyaları düzenleme, sosyal medya entegrasyon, fonksiyonları içeri ve dışarı aktarma, Google News SEO modülü vb.
2. All-In-One SEO Pack
All In One SEO
Siteniz için bir başka SEO özelliklerine sahip sağlam WordPress eklentisi de “All-In-One SEO pack”. Bu eklenti otomatik olarak arama motorları için başlıkları optimize etme ve meta etiketleri üretme gibi temel özelliklere sahiptir. Aynı zamanda Google Analytics desteği, özel sayfa türleri, gelişmiş canonical URL’ler, sayfa navigasyon linklerin ince ayarlamaları ve işlevselliğini genişletmek için dahili API gibi özellikleri de bulunmaktadır. Bu eklenti aynı zamanda kopya içerikleri önlemenizi sağlar, ve WP e-Ticaret siteleri için SEO entegrasyonu sağlayan eklentilerden biridir.
3. SEO Ultimate
SEO Ultimate
Bir başka SEO eklentilerinden biri de bazı güçlü özelliklere sahip olan SEO Ultimate eklentisidir. Bu eklenti size başlık etiketlerini, meta açıklamaları yeniden yazmanıza ve iç linkler için anchor text (çapa metin) oluşturmakta yardımcı olacaktır. Bazı gelişmiş özellikleri şunlardır: rich snippet oluşturma, yazar vurgulayıcı, link maske oluşturma, canonical URL’ler, 404 sayfası, kalıcı tweaker vb optimize özelliklerine sahiptir.
4. FV Simpler SEO Pack
fv-simpler-seo-pack
FV Simpler SEO Pack eklentisi de diğer SEO eklentilerdeki gereksiz özellikleri kaldırmaktadır, örneğin arama motorları meta anahtar kelimeleri dikkate almaz, böyle özellikleri de FV Simpler SEO Pack eklentisi devre dışı bırakır. Bazen WordPress kullanıcıları makale oluştururken anahtar kelime etiketleri ve meta açıklama kısmına anahtar kelimeleri girmekte sıkıntı çekiyorlar. Bu eklenti de  gelişmiş fonksiyonlarıyla sitenizi optimize etmenizde kolaylık sağlayacaktır.
5. Scribe for WordPress
Scribe for WordPress
Dayanıklı WordPress eklentilerinden biri de Scribe eklentisidir, içerik pazarlama araçları, optimizasyon ve etkileşim gibi hizmetleri sağlar. Bu eklentiyle sitenizin sosyal medya optimizasyon ayarlarını da yapabilirsiniz. Scribe eklentisinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de yukarıdaki SEO eklentileriyle aynı anda çalışabilmektedir. (örneğin Yoast + Scribe gibi)
6. SEO Friendly Images
SEO Friendly Images
SEO Friendly Images eklentisi otomatik olarak tüm resimlerinize ALT ve başlık öğeleri eklemektedir, tabi ayalarını değiştirebilirsiniz, aynı zamanda arama motorlarından gelen trafikleri de arttırmaktadır. ALT öğeleri arama motorlarına resimlerinizi açıklamada önemli rol oynamaktadır, eğer ALT öğesi anlamsız isme sahipse, o zaman arama motorları o resmin ne olduğunu bilmeyecektir. Başlık öğesi SEO konusunda önemli rol’e sahip olmasa da kullanıcılar için faydalı olabilmektedir, örneğin mouse ile resmin üzerine gelindiği zaman resmin adı çıkması gibi.
7. Google XML sitemaps
Google XML Sitemaps
Google XML sitemaps eklentisi sitenizin iyi indekslenmesi için arama motorlarına XML sitemap yani site haritası oluşturur. Bu site haritaları arama motoru örümceklerine sitenizi taramasını kolaylaştırır. En iyi özelliklerinden bir tanesi de, yazı yayınladığınızda hemen arama motorlarına otomatik olarak bildirir. Kullanması ise basittir, eklentiyi etkinleştirerek, ayarlar kısmından site haritası oluşturun, ve arama motolarının webmaster panellerine site haritanızı ekleyin.

5 yorum: