Wordpress Temaları

[Wordpress Temaları][bleft]

Blogger

[Blogger Tema][twocolumns]

BLOGGER EKLENTİLERİ

[Blogger Eklentileri][bsummary]

WP EKLENTİLERİ

[wp eklentiler][grids]
BEDAVA TÜRKÇE SCRİPT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blogger hesabı açmak ve blog oluşturmak



Blogger hesabı açmak ve blog oluşturmak Öncelikle neden blogger üzerinden blog sayfası açmalıyız onu anlatayım. Aslında sebebi açık ve net arkasında google olması bunun yanında bloggerın birkaç önemli özelliklerinden bahsedeyim.

 Blogger size güncel etkinlikler hakkındaki fikirlerinizi, günlük hayatınızdaki gelişmeleri veya herkesle tartışabilmek istediğiniz herhangi bir konuyu kolayca paylaşabilmeniz için kurulmuştur.Kayıt göndermenin mümkün olduğunca basit ve etkili olması için pek çok özellik geliştirilmiştir.

İşte Blogger’ın özellikleri:

 1. Özel Tasarımlar: Blogger şablon tasarımcısı, sunduğu çok sayıda şablonla profesyonel görünümlü bir blog oluşturmanızı kolaylaştırır. Ayrıca Şablon Tasarımcısı sayesinde şablonunuzu özelleştirebilirsiniz. Yüzlerce arka plan resmi ve onlarca esnek düzen arasından seçim yapın ve sürükle ve bırak arayüzüyle widget'ları yeniden düzenleyin. Slayt gösterileri, kullanıcı anketleri ve hatta AdSense reklamları gibi gadget'lar ekleyin. Renkleri ve yazı tipini de kolayca değiştirebilirsiniz. Bu kadar denetim yeterli değilse, blogunuzun CSS ve HTML'sini bile düzenleyebilirsiniz.

 2. Kullanımı Kolay Arayüz: Blogger'ı kullanarak blogunuzu yalnızca birkaç kolay adımda oluşturabilirsiniz. Birkaç dakika içinde metin, fotoğraf, video ve daha fazlasını blogunuza göndermeye başlayabilirsiniz. İstediğiniz sıklıkta kayıt gönderebilirsiniz; ücretsizdir.

 3. Özel Alan Adı Kullanımı: Blogunuzu oluşturduğunuzda, Blogspot üzerinde ücretsiz olarak barındırabilirsiniz.Seçtiğiniz blogismi.blogspot.com adınızı daha sonra değiştirme imkanına sahipsiniz.Ayrıca özel bir alan adı alıp, blogismi.com veya blogismi.net gibi, blogger’ı kullanmaya devam edebilirsiniz.

 4. Kolayca Multimedya Öğeleri Ekleme: Kayıt editörü araç çubuğu üzerinde bulunan resim simgesini tıklayarak blog kaydınıza kolayca fotoğraf ekleyebilirsiniz. Ardından fotoğraflarınız, baskı siparişi verebileceğiniz ve fotoğraf albümleri düzenleyebileceğiniz ücretsiz Picasa Web Albümleri hesabınızda barındırılır. Kaydınıza video eklemek de çok kolaydır, başlamak için kayıt editörü araç çubuğu üzerinde bulunan film şeridi simgesini tıklamanız yeterlidir. Blogger üzerinden yüklenen videolar Google Video üzerinde barındırılır.

 5. Adsense İle Para Kazanma: Blogger ile, sevdiğiniz konularda, üstün kaliteli ve orijinal içerik yayınlayarak para kazanabilirsiniz. Blogger'da, blogunuza kolayca AdSense reklamları eklemenize izin veren, özel bir Kazanç Sağlayın sekmesi bulunur.
 Blogger.com’dan alınmıştır.

 Bu basit anlatımdan sonra gelelim blogger hesabı oluşturmaya,İlk yapmamız gereken gmail hesabı açmak (zaten bir gmail hesabım var demeyin)kuracağınız blog adresine uygun bir gmail hesabı açmanızı tavsiye ederim. Gmail hesabımızı açtık şimdi blog oluşturmaya başlayalım. Bilgisayarımızdan gmail adresimizi açıyoruz,sağ üstte bulunan daha fazlasını seçip bloggerı buluyoruz

Yeni blog oluştur seçeneğini tıklıyoruz,Başlık kısmına blogumuz için uygun bir açıklama yazıyoruz,Adres kısmına blog adımızı yazıp uygunluğunu kontrol ediyoruz. Bu işlemi en başta yapmak size zaman kazandıracaktır.Bloggerdan adres için onay aldıktan sonra oluştur diyoruz ve blog sayfamız hazır. Hayırlı olsun.

Açmış olduğumuz Blogger için Tema nasıl yüklenir yazımızıda okumanızı tavsiye ederiz.( Tıklayın )

1 yorum:

  1. Tüm detayları yazmışsınız tşkler takipteyim :-)

    YanıtlaSil