Wordpress Temaları

[Wordpress Temaları][bleft]

Blogger

[Blogger Tema][twocolumns]

BLOGGER EKLENTİLERİ

[Blogger Eklentileri][bsummary]

WP EKLENTİLERİ

[wp eklentiler][grids]
BEDAVA TÜRKÇE SCRİPT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Iphone kullanıcılarına kötü haber


Apple’ın almış olduğu yeni bir patent ile film ve konser gibi aktivitelerde kullanıcıların telefonlarına erişim bağlantıları kesilebilecek. Bu tür aktivitelerde iPhone kullanımı oldukça yaygın olduğu için de kullanıcılar bu durumu pek hoş karşılamayacak gibi görünüyor.


Teknoloji devi Apple, aldığı yeni patentin kullanımı hususunda büyük tartışmalara neden olacak gibi görünüyor. Konser ve sineme gibi fazla katılımcılı etkinliklerde kullanacağı bu yeni patenti çerçevesinde Apple, kullanıcılarının akıllı cep telefonları ile bağlantılarını engelleyebilecek.
Firmanın yeni patenti kızılötesi teknolojisi ile çalışacak. Bu teknoloji sayesinde birçok toğlu etkinlikte iPone cihazlarının kameraları kolay bir şekilde tespit edilebilecek ve kamera verileri de yorumlanabilecek. Bu yeni patent sayesinde kullanıcıların fotoğraf ve video gibi medya çekimlerine engel olunabilecek.
Cihazda yer alacak olan kızılötesi verici, mobil cihazların kayıt işlemlerini dışı bırakma amacı taşımakta olan kodlanmış veri paketleri üretecek. Tüm medya çekimlerine de bu şekilde engel olunabilecek. Piyasaya sürülecek yeni iPhone modellerinde ortaya çıkması beklenen bu yeni teknolojinin toplu etkinliklerdeki görüntü alım yasağına yönelik olarak geliştirileceği söyleniyor.

Basında yer alan haberlere göre konserlerde iPhone kullanımı hususunda engel yaratacak olan bu patentin sadece görüntü alımını engelleyecek nitelikte olmayacağı söyleniyor. Ayrıca kullanıcılar özel nitelik taşıyan, heykel ve antika eser gibi nesnelerini çektikten sonra, bu nesneler ile ilgili bilgi edinebilecekleri bir platforma yönlendirilebilecek. Bu özellik sayesinde kültürel geziler hususunda devrim yaratacak bir imkan sunulacak demek yanlış olmaz.

1 yorum:

  1. hayatta sevemedim su iphoneyi Hastası olanlar bi acayıp diyor ama ben kulanamıyorum ilaa samsung olcak daha kolay kulanıslı o yuzden ipno kualanlara gecmıs olsun:D

    YanıtlaSil