Wordpress Temaları

[Wordpress Temaları][bleft]

Blogger

[Blogger Tema][twocolumns]

BLOGGER EKLENTİLERİ

[Blogger Eklentileri][bsummary]

WP EKLENTİLERİ

[wp eklentiler][grids]
BEDAVA TÜRKÇE SCRİPT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Google Hız Testi Nedir? Nasıl Çalısır



Google Hız Testi Nedir?


Google bu kez de kendi internet hız testi ölçüm aracını geliştirme hazırlığı içerisinde. Mevcut test araçlarına oranla daha basit bir kullanıma sahip olacağı söylenen bu hız testi aracı hakkındaki ilk bilgiler verildi. İşte detaylar!


İnternet hızı günlük hayatta son derece önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle internet hızında meydana gelebilecek olası yavaşlama ya da tarife değişiklikleri sonucunda sık sık internet testlerine başvurmak artık oldukça normal bir hal aldı. Netflix’in geçen ay duyurmuş olduğu bir site de internet hızı ölçümü hususunda en hızlı ve en basit ölçüm aracı olarak karşımıza çıkmıştı. Ancak bu kez Google bu hususta adım atıyor ve internet hızını ölçmek adına bir ölçüm aracı geliştiriyor. İlk gelen haberlere göre de Google’ın internet hız testi ölçüm aracının diğerlerinden daha basit bir kullanım sunacak.

İnternet hız testi arama sonuçlarında görülecek


Google, geliştirdiği bu ölçüm aracı ile hız testini arama sonuçları içerisinde çıkaracak. Kullanıcılar arama motoruna hız testi ya da benzer ifadeler yazdığı takdirde Google’ın “Hız testini çalıştır” aracı ile karşılaşacak. Kullanıcılar hem mobil hem de masaüstü aramalarda beliren bu araca tıklayarak internet hızlarını saniyeler içinde öğrenebilecek.


Saniyeler diyor olsak da Google’a göre bu internet hızı ölçüm işlemi yaklaşık olarak 30 saniye sürecek. Hız ölçümü sırasında harcanacak olan veri ise ülkelere göre değişiklik gösterecek. Örnek verecek olursak; yapılan bir internet hızı testi Amerika’da 9.4 MB boyutunda veri harcarken Amerika dışındaki bir yerde 4.4 MB boyutunda veri harcayacak. Ancak yine de bu ölçümün oldukça kısa süreceği apaçık ortada.
Google, hız test aracından alacağı sonuçları, bu hususta uzmanlaşmış kurumlardan bir tanesi olan Measurement Lab verilerini kullanarak ortaya çıkaracak. Arama motoru devi Google’ın söz konusu hız testi aracını kısa bir süre içerisinde arama sonuçlarına dahil edeceği tahmin ediliyor. Google her ne kadar en fazla tercih edilen arama motoru olsa da bu internet hızı ölçümü olanağı sayesinde kullanıcıların daha fazla dikkatini çekecek gibi görünüyor. Bakalım arama motoru devi yeni girişiminde başarıyı yakalayabilecek mi?

Hiç yorum yok: