Wordpress Temaları

[Wordpress Temaları][bleft]

Blogger

[Blogger Tema][twocolumns]

BLOGGER EKLENTİLERİ

[Blogger Eklentileri][bsummary]

WP EKLENTİLERİ

[wp eklentiler][grids]
BEDAVA TÜRKÇE SCRİPT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Wordpress Eklentileri Otomatik sosyal medaya paylaşımı

Wordpress Eklentileri Otomatik sosyal medaya paylaşımı


WordPress sitenizde bir yazı yayınladığınızda bu yazıyı sosyal medya üzerinden nasıl paylaşıyor sunuz? Tek tek facebook, twitter, google vs. sayfalarınıza gidip manuel olarak mı ? Yoksa bu işlem için bir wordpress eklentisi kullanıyor musunuz? Evet, wordpress bünyesinde sizin için sosyal medyada otomatik yazı paylaşma işlemini yapabilecek onlarca eklenti mevcut. Bu yazımda sizlerle sosyal medyada otomatik yazı paylaşma işlemi için gerekli en iyi eklentileri paylaşacağım.

Jetpack – Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma

Jetpack Eklentisi - Yazıları Sosyal Medyada Otomatik Paylaşma
Jetpack eklentisinin en iyi özelliklerinden biriside sosyal medyada otomatik yazı paylaşma uzantısı yani “publicize (Duyuru)”.  Bu eklenti ile sitenizde bir yazı yayınlar yayınlamaz aynı anda birçok sosyal ağda otomatik olarak paylaşabilirsiniz.
Bu işlemi Jetpack eklentisini kurup etkinleştirdikten sonra admin panelinizden >> jetpack sekmesi altından duyuru seçeneğini aktif ederek ve gerekli sosyal ağları jetpack’e belirterek gerçekleştirebilirsiniz.
Daha sonra yeni yazı ekle dediğinizde, sosyal medyada otomatik yazı paylaşma seçeneği aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi yazınızın sağ tarafında çıkacaktır. İşlem tamamdır. Artık bir yazı yayınladığınızda yazınız, sahip olduğunuz tüm sosyal ağlarda aynı anda otomatik yayınlanacaktır. ( Jetpack sosyal medya olarak sadece  Facebook, twitter, LinkedIn, Tumblr ve Yahoo ‘yu destekliyor.)
Jetpack yazıları otomatik sosyal medyada paylaşma ayarları
Jetpack duyuru özelliğiyle aynı zamanda arama motorlarına sitenizde yeni bir içeriğin yayınlandığını ve bu içeriğin indexlenmeye hazır olduğunu bildirir. Buda, yazınızın google gibi arama motorlarında en kısa zamanda indexlenmesini sağlar.
Önemli: Fakat, şunu kesinlikle belirtmem gerekir ki, Jetpack eklentisini sadece sosyal medyada otomatik yazı paylaşma işlemi için kullanacaksanız kesinlikle bu işten vazgeçin ve alternatif olarak aşağıda belirtiğim eklentilerden birini kullanın derim. Çünkü bir çok özelliğe sahip bu eklenti sitenize yük bindirecektir. Eğer jetpack’in diğer özelliklerinden de faydalanıyorsanız, ozaman mantıklı olan diğer özelliklerinin yanında sosyal medyada otomatik yazı paylaşma özelliğinide kullanmanız olur.
Bu Eklentiyi WordPress.org Adresinden İndir

WP-AutoSharePost – Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma


WP-AutoSharePost eklentisi ile sosyal medya otomatik yazı paylaşımı
WP-AutoSharePost eklentisi sosyal medyada otomatik yazı paylaşma işlemini sadece Facebook ve Twitter için ve Jetpack’te olduğu gibi önceden belirlenmiş bir mesaj olmadan yapar.WP-AutoSharePost eklentisi Jetpack’e göre biraz daha tekniktir. Kullanmanız için Facebook ve Twitter App‘ları oluşturmanız gerekmektedir. Fakat, eklentinin artı yönü Bit.ly url kısalatması kullanmasıdır ki buda linklerinizi takip etmenizde çok işe yarar. Ayrıca facebook sayfanızda otomatik olarak paylaşılan yazınıza yorum yapıldığında, o yorumu alır ve orjinal içeriğinizin, yani wordpress sitenizde yer alan içeriğinizin altına yorum olarak yazar.
Bu Eklentiyi WordPress.org Adresinden İndir

NextScripts – Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma

Wordpress Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma
Geldik sosyal medyada otomatik yazı paylaşma işlemini en iyi yapan eklentiye.NextScripts: Social Networks Auto-Poster. Bu eklenti 18 (Her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor) sosyal ağı, otomatik içerik paylaşımı yapmanız için destekler.  Bunların içinde Facebook, Instapaper, Google+, LinkedIn, Pinterest, StumbleUpon, Tumblr, Twitter, YouTube ve daha fazlası yer alır. Ayrıca eklenti, bir yazıyı aynı sosyal ağ üzerinde farklı hesaplarda aynı anda yayınlamanızda olanak verir.
Sosyal Medya Otomatik Yazı Paylaşma
Sosyal Medyada Otomatik Yazı Paylaşma
Eklentinin sloganı “100% white labeled posts”tur. Yani herhangi bir yazınız bu eklenti üzerinden otomatik olarak yayınlandığında, yazınız nasıl paylaşıldıysa öyle görünür. Eklentinin hiç bir reklamı paylaşımlarda görünmez. ( Örn: “shared via NextScripts.com” yada “posted by SNAP for WordPress” gibi reklamlar ) Eklentiyi kullanmayı öğrenmeniz biraz zaman alsada inanın buna değecektir.
Bu Eklentiyi WordPress.org  Umarım yazım sizler için faydalı olmuştur. Beğendiyseniz yorum atmayı,Herkes faydalansın istiyorsanız paylaşmayı unutmayın. Bir başka paylaşımda buluşmak üzere HOŞÇA KALIN . . .

1 yorum:

  1. Sitemizde NextScripts kullanıyoruz ve çok memnunuz tavsiye ederim. Ayrıca detaylı anlatım içinde teşekkurler.

    YanıtlaSil